Europees succes jiu-jitsuka’s Nieuwegein

De jiu-jitsuka’s van BSP Holland/DeMix zijn dit weekend weer in de prijzen gevallen. De sporters waren door de Judo Bond Nederland afgelopen weekend afgereisd naar Maintal in Duitsland om deel te nemen aan een toernooi, en met succes!

Vrijdag 24 september was het de beurt aan debutanten Jari van Bommel en Sem van Schaik. Beide atletene kwamen uit in de categorie duo heren onder de 18 jaar. Voor deze debutanten was er net geen podium plek. Zij verloren met miniem verschil in de bronzen finale.

Bij de dames was het wel prijs. Romée Roussey en Tanisha Baars kwamen uit in het ‘Fighting’, respectievelijk in de categorie -57 kg en -63 kg (onder de 21 jaar). Beide dames hadden een aantal mooie wedstrijden gespeeld maar in de voorronden werd een potje verloren zodat ze eveneens in de kleine finale mochten aantreden voor de bronzen medaille, en met succes. De dames behaalden 2x brons (foto hieronder). Een mooi resultaat voor BSPHolland/DeMix uit Nieuwegein.