Katern

Europees jaar van het vrijwilligerswerk

2011 is benoemd tot Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk (EJV). Dit jaar biedt een podium om alles wat er op het gebied van vrijwilligerswerk gebeurt in de schijnwerpers te zetten. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft MOVISIE aangewezen als Nationaal Coördinatieorgaan van het EJV in Nederland. Zij hebben ook een nationaal activiteitenplan opgesteld.

Gemeente Nieuwegein organiseert in samenwerking met Steunpunt Vrijwilligerswerk (SVN), Netwerk Vrijwilligers in de Zorg (NVZ), project Maatschappelijke Stage (MaS), de Sportraad en Samen voor Nieuwegein ook allerlei activiteiten. Deze zes samenwerkende organisaties hebben de handen ineen geslagen om vrijwilligerswerk te promoten en te waarderen.

Zo zijn er nog tot en met oktober dit jaar trainingen tot MaS-coaches voor oudere vrijwilligers, van 12 t/m 18 september de ‘Week van het Applaus’, een fototentoonstelling ‘vrijwilligers(werk) in de spotlights, de bekendmaking genomineerden voor de ‘Meer dan handen awards’ en volgend jaar februari de uitreiking van de ‘Meer dan handen Awards.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk