Europees debat op Anna van Rijn College

Het Nieuwegeinse Anna van Rijn College in Nieuwegein was deze week het toneel van alweer de zesde editie van het Model European Parliament. Vandaag, donderdag 29 november, vindt de slotvergadering plaats. Het Anna van Rijn College kent al een lange traditie van deelname aan het provinciale, landelijke en internationale Model European Parliament. Sinds 6 jaar is er ook een schooleditie ontwikkeld. Daaraan nemen ongeveer 100 leerlingen deel om zich daarmee voor te bereiden op de provinciale zitting.

De leerlingen verdiepen zich in Europese onderwerpen zoals uitbreiding van de unie, cybercrime en privacy, stamcelonderzoek en ethische bezwaren, het glazen plafond, vergrijzing en uit de hand lopende kosten voor de gezondheidszorg.

In commissies wordt vanuit verschillende politieke en nationale achtergronden één oplossing gezocht voor de genoemde problemen. Donderdag 29 november gaan zij hun voorstellen (resoluties) voorleggen aan de rest van de leerlingen, in de algemene vergadering van het Model European Parliament.

De winnaars worden aan het eind van de dag bekend gemaakt en vormen de delegatie die op 7, 8 en 9 januari 2013 het Anna van Rijn College in het provinciehuis van Utrecht vertegenwoordigen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk