Ervaart u wateroverlast na een zware regenbui? Deel uw ervaringen met de gemeente

Heeft u bij de laatste zware regenbui in de avond en nacht van 17 juni overlast gehad? Dan vraagt de gemeente Nieuwegein uw ervaringen met haar te delen. Juist door de informatie van de inwoners te bundelen zoekt de gemeente naar mogelijkheden om de overlast in de toekomst te beperken.

Aanleiding
Vorige maand in de avond en nacht van 17 juni jl. hebben zware regenbuien geleid tot wateroverlast in de zuidelijke en westelijke provincies. Ook in Nieuwegein stonden straten blank en op sommige plaatsen liep het water de kelders in. U kunt uw ervaring met de gemeente delen door deze online enquête in te vullen.

De gemeente Nieuwegein: ‘Wij hoort graag wat deze bui voor de bewoners heeft betekent. De komende periode verzamelen we met deze enquête informatie over de wateroverlast, zodat we dit mee kunnen nemen in onze werkzaamheden.’ De vragenlijst kan tot en met maandag 3 augustus worden ingevuld.

Het klimaat verandert. Ook Nieuwegein krijgt steeds vaker te maken met heftigere regenbuien, langere droge periodes, meer en hetere zomerse dagen en nachten. Om de stad hierop voor te bereiden en klimaatbestendig in te richten heeft de gemeente een visie opgesteld en een uitvoeringsprogramma.

3 thoughts on “Ervaart u wateroverlast na een zware regenbui? Deel uw ervaringen met de gemeente

 1. john

  Wateroverlast is heel erg na een flinke regenbui. Dat is voornamelijk de parkeerplaats waar je lieslaarzen moet dragen om bij je auto te komen. De putten worden niet leeggezogen en doorgespoeld, ze zijn aardig bedekt met onkruid wat hier welig tiert.

 2. Bas

  Tja, als iedereen zijn ‘tuin’ gaat betegelen dan krijg je dat. Het wordt eindelijk eens tijd voor een tegeltaks.

 3. John

  Bas, dat ben ik helemaal met je eens.
  Meer dan de helft van onze tuin is gras en planten.
  Als een van de weinigen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren