Erfgoedinstellingen versterken samenwerking

Het Vreeswijks Museum, de Museumwerf Vreeswijk en de Historische Kring Nieuwegein/Museum Warsenhoeck tekenden op 5 september 2013 een intentieverklaring tot nadere samenwerking in het Stadshuis. Wethouder Hans Reusch was daarbij aanwezig en hij complimenteerde hen met hun voornemen.

De drie erfgoedinstellingen zetten zich al jaren in voor het erfgoed van vroeger en nu in Nieuwegein. Ontstaan in 1971 uit de samenwerking van de vroegere gemeenten Jutphaas en Vreeswijk, maar de gezamenlijke geschiedenis gaat veel verder terug in de tijd. Deze instellingen willen dit erfgoed, ieder vanuit zijn eigen specialisme, verzamelen, behouden, beheren en exposeren voor jong en oud.

In april 2013 hebben zij de eerste producten van hun samenwerking gepresenteerd aan Wethouder Reusch. Dit waren gezamenlijk erfgoedkaartjes (entreekaart), een folder en een set ansichtkaarten met foto’s uit verleden en heden uit eigen collecties. De drie erfgoedinstellingen hebben de intentie hun samenwerking nader inhoud te geven in de vorm van een groeimodel en daarbij hun krachten te bundelen onder het motto ‘Samen sterk’.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk