Er zit schot in de vorming van een nieuw college van B&W in Nieuwegein

De afgelopen week hebben de VVD, PvdA, GroenLinks en het CDA in goede harmonie met elkaar gesproken omtrent de vorming van een nieuw college in Nieuwegein.

Marco Diekstra van de VVD tegenover onze redactie: ‘Centraal in die gesprekken stonden de vragen welke bestuursvorm we willen kiezen en wat de belangrijke onderwerpen voor de komende periode zijn. De partijen willen doorgaan om een strategische agenda met de raad te ontwikkelen, en een coalitieakkoord op hoofdlijnen af te sluiten. Hierbij zien de partijen een kans om de Raad in positie te brengen op een aantal belangrijke thema’s voor de stad. Het moet leiden tot een andere vorm van samenwerking, waarbij er meer eigenaarschap komt te liggen bij de Raad.’

De komende week wordt nog nader gesproken met één van de lokale partijen om bij de besprekingen aan te schuiven want de VVD, PvdA, GroenLinks en het CDA hebben net geen meerderheid. Nu hebben ze 16 van de 33 zetels. Insiders laten weten dat er gesprekken gevoerd gaan worden met de nieuwe partij Lokale Vernieuwing. Deze partij is ontstaan als na interne ruzies bij ieders Belang en behaalde bij de gemeenteverkiezing maart jl. 2 zetels. Zij kunnen dus voor een meerderheid zorgen.

Dinsdagavond 17 april jl., zijn de fractievoorzitters van alle partijen bijgepraat. De onderhandelingen zullen voortgezet worden in het weekend van 21 en 22 april aanstaande.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren