Er wordt nu al nagedacht over de zomermode voor 2024

De zomer van 2023 loopt op zijn eind. Het was een zomer met veel gezichten. Warmte in juli en vervolgens fris en regenachtig weer in augustus. Voor velen viel de zomervakantie in eigen land nogal in het water. In plaats van in bikini op het strand werd het vaak goed aangekleed de regen in. Maar wie weet komt er nog een mooie nazomer. Ook in september kan de temperatuur nog flink oplopen, ook al worden de dagen korter.

getdrezzed.nl

Wat draag jij volgende zomer?
Wellicht ben je nog niet bezig met je garderobe voor de volgende zomer. Je bent misschien wel aan het shoppen voor het komende najaar/winterseizoen. Maar nu al wordt er hard nagedacht over jurkjes voor dames die volgend jaar in de schappen hangen en online verkocht gaan worden. Kleuren en prints worden bedacht en modellen worden uitgewerkt. Dat geldt zowel voor confectie als voor datgene wat straks tijdens de fashion weeks in de verschillende grote steden wordt gepresenteerd op de catwalk. Wat ontwerpers voor de catwalk maken is vaak niet ‘draagbaar’ voor alledag. Maar het geeft wel een idee van wat de trends voor het nieuwe seizoen gaan worden.

Waar koop je de leukste kleding voor dames?
Als je een hekel hebt aan winkel in winkel uit slenteren op zoek naar leuke jurkjes voor de zomer, dan kun je die gelukkig ook gewoon online bestellen. Steeds meer mensen shoppen ook voor kleding online. Ze hebben geen zin om op hun vrije zaterdagmiddag de stad in te gaan en eindeloos kleding te passen. Dat doen ze liever thuis op hun gemak. Wel is het zo dat steeds meer online kledingwinkels, waaronder veel grotere bedrijven, afstappen van het gratis retourneren. Het is immers heel verleidelijk om standaard twee maten te bestellen omdat terugsturen toch gratis is. Ook komt het voor dat kleding eenmalig wordt gedragen en dan teruggestuurd, wat natuurlijk niet de bedoeling is.

Verantwoord kleding kopen
Steeds meer mensen vinden het belangrijk om bij het kopen van kleding verantwoorde keuzes te maken. Ze willen kleding die is gemaakt van materiaal dat duurzaam is geproduceerd. En daarnaast is het voor een groeiende groep consumenten belangrijk dat e kleding die ze dragen niet is gemaakt door kinderen die in arme landen worden uitgebuit. Vooral grote ketens vinden het daarom belangrijk om uit te dragen dat ze er alles aan doen om verantwoord kleding te laten maken die ze in hun collectie opnemen. Vooral na de grote brand in een kledingatelier in Bangladesh zijn bij veel kledingverkopers de ogen geopend. Zij zijn tot de conclusie gekomen dat er dingen moeten veranderen om het produceren van kleding ook de komende decennia op een verantwoorde manier te laten plaatsvinden. Het kan dus zeker geen kwaad om je even in de filosofie van een winkel te verdiepen voordat je er een bestelling plaatst. Want wellicht is dat leuke jurkje toch niet zo duurzaam en verantwoord als je misschien had gedacht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk