Er gaat niets boven gezellig samen koken aan tafel

Samen koken aan tafel zorgt voor een gevoel van verbondenheid. Je hoeft zelf geen uren in de keuken door te brengen om een etentje voor te bereiden voor vrienden of familie. Iedereen schuift gewoon aan tafel en maakt z’n eigen eten klaar. Voor een intiem dinertje met z’n tweeën is de mini pizzarette ideaal. Zo heb je echt tijd voor elkaar en hoef je tussendoor de keuken niet in te duiken.

Wat is een pizzarette?
Met een pizzarette maak je zelf de lekkerste pizza’s. De kleine steenoven zorgt voor een lekkere en knapperige bodem. Je bepaalt zelf welke ingrediënten je op de pizza doet en zo is dit de meest ideale maaltijd voor jong en oud. Hou je van afwisseling? Kies dan voor de pizzarette met gourmet. Deze pizzarette en gourmet in 1 stelt je in staat om pizza’s te maken en tegelijkertijd jouw favoriete vlees of vis te bakken.

Het ultieme pizzarette feest
De meeste mensen zijn fan van pizza en dat maakt een maaltijd van de pizzarette tot een echte feestmaaltijd. Ook voor een kinderfeestje is een pizzarette ideaal. Gebruik hiervoor een 6 persoons pizzarette zodat je zeker weet dat je genoeg pizza’s tegelijk kan bakken. Zoals bij de meeste maaltijden geldt, geldt dat ook voor de pizzarette: een goed begin is het halve werk. Begin op tijd met het maken van deeg zodat dit voldoende tijd heeft om te rijzen. Je kan hier kleine bolletjes van maken of de bolletjes vast platdrukken zodat iedereen meteen een kant-en-klare bodem heeft. Leg er wel velletjes papier tussen om te voorkomen dat het deeg aan elkaar plakt. Voor deze pizza’s is de dikte van de bodem met ongeveer 3 millimeter perfect. Heb je weinig tijd gebruik dan kant-en-klaar pizzadeeg uit de supermarkt. Tomatensaus is onmisbaar tijdens een pizza-avondje. Het is lekker om deze zelf te maken met tomaat, ui, knoflook en Italiaanse kruiden. De pizza’s zijn klein, dus per pizza heb je maar een beetje saus nodig. Naast de pizzasaus kan je ook ricotta serveren als basis voor een pizza Bianca.

Variëren met toppings
Met het beleg van de pizza’s kan je eindeloos variëren. Zet allerlei bakjes met ingrediënten op tafel zodat jouw gasten naar eigen smaak hun pizza’s kunnen beleggen. Voor het beste resultaat kies je twee tot drie ingrediënten per keer. Salami en ham mogen natuurlijk niet ontbreken. Kies bij salami liever voor dunne plakjes zodat je plasjes vet op je pizza voorkomt. Italianen zullen er van gruwen, maar ook shoarma kan prima op de pizza, net als vis. Kies voor tonijn, garnalen of ansjovis. Ook gerookte zalm is heerlijk. De zalm voeg je pas toe als de pizza gebakken is. Rode ui kan je rauw op je pizza doen, maar je kan het ook meebakken. Champignons, paprika en aubergine zijn echte smaakmakers. Aubergine bak je eventueel eerst voor. Sla op je pizza? Rucola geeft een lekkere pittige smaak aan jouw pizza. Kies de lekkerste toppings en ga aan de slag.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk