Enthousiaste ouders dineren op Het Vogelnest

De kerstviering op basisschool Het Vogelnest stond dit jaar in het teken van een actie voor de slachtoffers van de tyfoon Haiyan. Deze ramp trof ruim 11 miljoen inwoners van de Filippijnen. Ongeveer 673.000 mensen raakten dakloos. Joanne Laforteza Jacinto, ouder van deze school, nam het initiatief en startte een actie om de slachtoffers te steunen. Alle ouders van de school ontvingen een uitnodiging om tijdens de kerstviering deel te nemen aan een uitgebreid Filippijns buffet. Uiteraard tegen een kleine vergoeding ten gunste van de actie.

Terwijl de kinderen in hun eigen klas genoten van de traditionele kerstmaaltijd, genoten de ouders, die in groten getale aanwezig waren, van het heerlijke eten. Er werd samen aan lange tafels gegeten en de ouders genoten zichtbaar van de gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

De opbrengst van deze avond komt ten goede aan de Sheryl Lynn foundation. Deze foundation zet zich met diverse projecten onder andere in om de kinderen die slachtoffer zijn van de ramp, weer onderwijs te bieden. Naast de opbrengst van het kerstdiner maakten de leerlingen van Het Vogelnest kerstpakketten voor de slachtoffers van de tyfoon Haiyan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk