Enquête Brede School wordt begin maart verspreid

De gemeente Nieuwegein gaat onderzoeken of het starten van een Brede School in de verschillende wijken in Nieuwegein gewenst is. Onderdeel van het onderzoek is een enquête, die wordt gehouden onder ouders van kinderen tussen de 0-12 jaar. In de eerste week van maart worden er in totaal 1600 vragenlijsten in Nieuwegein verspreid. Per wijk ontvangt een willekeurige groep van 200 huishoudens de vragenlijst. Inwoners van de wijk Jutphaas-Wijkersloot zijn niet bij dit onderzoek betrokken, omdat in deze wijk al een Brede School bestaat. De vragenlijst is opgesteld door onderzoeksbureau Ipso Facto uit Houten.

De vragenlijst bestaat uit een aantal onderdelen. Zo wordt onder meer gevraagd naar de huidige situatie in de wijk, welk doel de brede school volgens de Nieuwegeinse wijkbewoners moet hebben en naar behoeften van ouders aan voorzieningen in hun wijk. Tot en met 26 maart kunnen ondervraagden hun ingevulde vragenlijst terugsturen naar de gemeente. Op basis van deze gegevens zal de gemeente in overleg met betrokken instellingen besluiten in welke wijk een nieuwe brede school gestart wordt. Om een duidelijk beeld te krijgen van behoeften in de wijk is het van belang dat zoveel mogelijk huishoudens de vragenlijst invullen en terugsturen.

De Brede School is een samenwerkingsverband tussen instellingen die samen zorgen voor een netwerk van toegankelijke en goede voorzieningen voor kinderen, jongeren en gezin. De school is daarbij het middelpunt. Doel is de ontwikkelingskansen van kinderen te verbeteren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk