Enquête aangeboden aan Burg. de Vos

Kinderen van de Vriezenwijkschool in de wijk Vreeswijk hielden afgelopen vrijdagmiddag een klein feestje want er is uitzicht op een mogelijke doorstart voor deze RK school. Burgemeester Cor de Vos en demissionair onderwijswethouder Bert Lubbinge waren ook uitgenodigd om een enquête in ontvangst te nemen waaruit blijkt dat een doorstart mogelijk is als een Openbare School.

Achtergrond: Het RK scholenbestuur Nieuwegein (SKPON) heeft besloten het lespunt de Vriezenwijkschool in de wijk Vreeswijk, aan het eind van dit schooljaar, te sluiten. Hierdoor blijft slechts 1 lespunt over in de wijk Vreeswijk. Het comité heeft een enquête gestart om te kijken of er genoeg animo is bij de ouders, van kinderen die nu op de Vriezenwijkschool zitten maar zeker ook daarbuiten, om een tweede lespunt te behouden in Vreeswijk.

De bestuurscommissie Openbaar Onderwijs is nu aan zet om te bekijken of de school kan blijven bestaan als dislokatie van een openbare school.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren