Engelse show door leerlingen basisschool

Donderdagochtend 11 oktober gaven vier basisscholen een Engelstalige voorstelling op het Anna van Rijn College. Het waren de twee Houtense scholen Aventurijn en De Bengelbongerd, en twee scholen uit Nieuwegein: De Veldrakker en De Krullevaar. Al deze scholen geven vanaf groep 1 Engelse les. Daardoor kunnen leerlingen uit groep 8 met gemak overstappen naar tweetalig middelbaar onderwijs.

De leerlingen werden vriendelijk ontvangen door Hans Lagerberg, coördinator Tweetalig Onderwijs van het Anna van Rijn College. Vervolgens leidde hij hen naar de theaterzaal. Éven waren de leerlingen onder de indruk van de grote ruimte. Daarna ging de show van start.

De Veldrakker beet het spits af met “Four entertaining short plays that show that being impolite doesn’t pay”. Vervolgens nam de Bengelbongerd ons mee op ontdekkingsreis met Columbus. Columbus ontdekte niet alleen het continent Amerika, maar ook Amerikaanse humor, variéte en de Bronx. Leerlingen van De Krullevaar zongen en speelden een spannende episode uit het leven van de “Curlicoo”. Samen met de Stampertjes redt Pluk de Curlicoo uit handen van een museumdirecteur die de vogel wil opzetten. Aventurijn tot slot vertolkte een verkorte versie van Peter and the Wolf.

Leerlingen van het Anna van Rijn College hielpen mee de show tot een succes te maken. Een aantal leerlingen verzorgde het licht en geluid. En Wessel Verkerk, oud-leerling van De Krullevaar, praatte de verschillende voorstellingen aanelkaar. In het Engels uiteraard.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk