Engels sprekende ‘klusjesmannen’ lopen door Nieuwegein

Vanuit de grote BuurtWhatsApp Nieuwegein krijgen we meldingen binnen van Engels sprekende ‘klusjesmannen’ die hun diensten willen aanbieden. Vandaag, woensdagmiddag 2 augustus, werden ze gesignaleerd in de wijk Galecop. Onze redactie heeft de mannen geprobeerd te bellen maar zij nemen niet op. Zij gaven onderstaand visitekaartje af. (Redactie heeft telefoonnummer deels weggehaald)

Een aangesloten BuurtWhatsApper laat weten: ‘Pas op! Onze Engelse vrienden (lees: oplichters) lopen weer rond in Galecop. Deze keer bieden ze aan om de stenen aan de achterkant (dus uit het zicht van de politie) te impregneren. Ik heb ze weggestuurd en verteld dat ik er aangifte van zou doen bij de Politie en dat heb ik gedaan. Ze liepen op de Gerard Walschaphove en de Lode Zielenshove hoe maar ik verwacht dat ze na mijn waarschuwing een ander gebied/straat zijn ingegaan.’

Foto: de bewuste man die zijn diensten wilde slijten. (Onherkenbaar gemaakt door de redactie)

In het hele land waarschuwt de politie al lange tijd voor dit soort klusjesmannen. Ze komen ongevraagd bij mensen aan de deur om hun diensten aan te bieden en wie met ze in zee gaat wordt vaak opgelicht. De klusjesmannen staan erom bekend slecht werk te leveren tegen zeer hoge prijzen.

Toch is er volgens de politie wettelijk gezien geen sprake van oplichting. ‘Er is sprake van een mondelinge of schriftelijke, burgelijke overeenkomst. Net zoals ik die kan overeenkomen met de schilder, de loodgieter of mijn bakker’, zegt de politie. Daarom blijft de politie voortdurend waarschuwen om niet met dit soort klusjesmannen in zee te gaan.

Volgens de slachtoffers leveren de Ierse klusjesmannen prutswerk en blijkt halverwege de klus dat het meerwerk soms tien keer zo duur uitvalt. Eerder waren ze al actief in de wijk Hoogzandveld.

One thought on “Engels sprekende ‘klusjesmannen’ lopen door Nieuwegein

  1. Michael

    Reed vanmiddag rond 14:10 ook buitenlands Geel Ford busje met buitenlandse nummerbord naar Galecop toe, met vier ladder op het dak en achterklep zit rode/wit strepen erop.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren