Engels leren op basisschool De Krullevaar

Maandagmiddag 26 november stond het onderwijs op basisschool De Krullevaar weer in het teken van de Engelse taal. Zo deed groep 3 een buitenspel in het Engels, groep 5 speelde kwartet met Engelse kaarten en groep 8 hield een spreekbeurt in het Engels. Sinds 2002 krijgen alle leerlingen op De Krullevaar wekelijks Engelse les. Daarnaast is er elke maand een Engelse middag, waarop alle activiteiten van die middag (van gym tot knutselen, van muziekles tot rekenen) in het Engels plaatsvinden.

Er wordt nog meer gedaan om de Engelse beheersing van de leerlingen te bevorderen. Sinds oktober ondersteunen twee Spaanse studentes het team van De Krullevaar. Het is een win-win situatie. Clara en Paula leren doceren door leerkrachten van De Krullevaar te observeren. Daarnaast oefenen ze hun Engels. Leerlingen van De Krullevaar communiceren in het Engels met de studentes en oefenen daardoor ook hun Engels. Bovendien krijgen ze Spaanse les. “In Spanje krijgen kinderen al vanaf 3-jarige leeftijd Engelse les. Nederlandse kinderen beheersen de Engelse taal echter veel beter.” ldus Clara en Paula.

De Engelse taal wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond, dat jonge kinderen een vreemde taal snel oppakken. Daarom geeft De Krullevaar al in de kleutergroepen Engelse les. Zo bereiden zij kinderen voor op hun toekomstige rol als wereldburger. De kinderen kunnen na groep 8 probleemloos deelnemen aan tweetalig vervolgonderwijs.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren