Energie-N trok bekijks op de zaterdagmarkt

Vrijwilligers van stichting Energie-N stonden afgelopen zaterdag op de markt om vragen over energiebesparing van voorbijgangers te beantwoorden. Ze waren gekomen met de Energiebakfiets: een omgebouwde bakfiets vol met slimme energiebespaar-ideeën waardoor je direct zin krijgt om aan de slag te gaan. Ondanks de Sinterklaas-stress namen veel voorbijgangers even de tijd om kennis te maken of gewoon om te kijken wat die bakfiets daar precies deed. Het leverde zo’n 30 gesprekjes op, die in veel gevallen uitmondden in persoonlijke advies voor de thuissituatie:

  • Is dit nou wel of niet het moment voor mij om zonnepanelen aan te schaffen?
  • Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig, als ik volgend jaar ook een warmtepomp neem?
  • Wat is nou de beste radiatorfolie?
  • Wat is het verschil tussen HR++ en triple glas?
  • Heeft zo’n radiatorventilator echt zin?
  • Is er iemand die mij kan helpen met het plaatsen van een tochtborstel?
  • Wanneer moeten we van het gas af?

Ook wethouder duurzaamheid Marieke Schouten had haar zaterdagse bezigheden even afgebroken om een kijkje te nemen. De Energiebakfiets is dan ook mogelijk geworden dankzij een bijdrage van de gemeente. Als het weer het toelaat staan de enthousiaste vrijwilligers van Energie-N met de Energiefiets op 6 januari weer op de markt.

Energie-N

Gratis advies aan huis
Wil je graag een uitgebreid persoonlijk advies aan huis, maak dan een afspraak met de energieadviseur. Reserveer meteen ook een warmtefoto van je huis voor20 euro. Misschien word je er heel blij van, omdat je huis weinig warmte lekt. Maar het kan ook net dat laatste zetje zijn dat je nodig had om nu toch echt de isolatie van je woning aan te pakken. Als dat zo is, dan sta je er niet alleen voor! Energie-N helpt je met al je vragen. Gratis, onafhankelijk en deskundig.

‘Hebt u vragen? Ik heb antwoorden. En vragen over energie besparen waren er genoeg op de zaterdagmarkt. Gelukkig zijn de vrijwilligers van Energie-N allemaal specialisten’.

Agenda Energie-N

Wanneer Onderwerp
Elke dag van de week Mail je vragen naar info@energie-n.nl of geef je op voor een energiegesprek of warmtescan
Werkdagen van 20:00 – 21:00 uur Bel voor vragen naar 030-2378312
Zaterdag 06-01-2024, 11:00 – 14:00 uur De Energiebakfiets staat bij goed weer op de zaterdagmarkt. Bij slecht weer: inloop in de Bibliotheek op de tweede verdieping van het Stadshuis.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk