Katern

Energie-N helpt met het isoleren van je woning

Met de implementatie van het aankomende Klimaatakkoord staat de inwoners van Nieuwegein en de gemeente een grote opgave te wachten. Er moeten moeilijke keuzes worden gemaakt. ‘Het zal ongetwijfeld geld kosten, maar het wordt ook mooier, schoner, natuurlijker, innovatiever enz.’ aldus Paul Triepels van Energie-N. Energie-N is ongeveer anderhalf jaar geleden opgericht om een platform te bieden aan vrijwilligers uit Nieuwegein om hun mede Nieuwegeiners te helpen bij het maken van keuzes bij het verduurzamen van hun woning.

Triepels: ‘De gemeentes in Nederland krijgen volgens het concept Klimaatakkoord, drie jaar de tijd om met de betrokkenen per wijk/buurt de toekomstige warmte voorziening te bepalen. Volgens Energie-N, vrijwilligers die Nieuwegeiners willen helpen hun woning te verduurzamen, moeten we niet drie jaar gaan stilzitten. In alle mogelijke scenario’s is het goed en voordelig als de warmtebehoefte van uw woning tot een minimum wordt beperkt. Daarom niet wachten maar isoleren, isoleren, isoleren.’

Energie-N organiseert op 1 november aanstaande een informatieve bijeenkomst over het isoleren van woningen. Waar levert dit het meeste op, wat zijn de mogelijkheden? Als je het doet, doe het dan goed. Waar moet je rekening mee houden en hoe pak je het aan? De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 1 november van 19.30 uur tot 21.30 in de Gildenborgzaal op de 4e verdieping van het Stadshuis aan het Stadsplein 1 in de binnenstad van Nieuwegein. Aanmelden voor de bijeenkomst kan door een E-mailtje te sturen naar: info@energie-n.nl.

De winterperiode
Nog een maandje wachten en we zitten weer echt in het stook seizoen. De energie Ambassadeurs van Energie-N zitten weer te popelen om met de warmte camera warmte foto’s van jouw woning te maken. ‘Naar aanleiding van deze foto kunnen we je informeren over de energiebesparingsmogelijkheden van jouw woning’ aldus Triepels. Er is nog plaats voor nieuwe aanmeldingen. Dit kan door een W-mailtje te sturen naar: info@energie-n.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk