Energie-N helpt Fokkesteegers bij duurzamer wonen

Voor alle bewoners in Fokkesteeg die hun koop- of huurhuis duurzamer willen maken, geeft vrijwilligersorganisatie Energie-N op dinsdagavond 18 december een informatie-avond bij het wijknetwerk Fokkesteeg. Uw huis duurzamer maken kan dubbel voordeel bieden: een lagere energierekening én meer comfort in uw woning.

Maar de vraag is vaak: wát kan ik in mijn situatie, met mijn huis, hieraan doen? Daarvoor is in Nieuwegein de vrijwilligersorganisatie Energie-N opgericht. Energie-N heeft als doel om de bewoners van Nieuwegein te helpen op weg naar het verduurzamen van de woning, op allerlei manieren: van informatie verstrekken tot begeleiding bij gezamenlijke inkoopacties. Natuurlijk is hierbij een voorwaarde dat er vanuit de wijk zelf voldoende animo aanwezig is om dit aan te pakken.

De Schansen-Noord in de wijk Fokkesteeg wordt de komende jaren opgepakt in het programma Betere Buurten, waarbij de openbare ruimte en de sociale omgeving worden verbeterd. Bijvoorbeeld in de Rijtuigenbuurt, die al eerder in het programma Betere Buurten werd opgenomen, bleek dat het ook een kans kan zijn voor andere verbetertrajecten in de wijk zoals het ‘verduurzamen’ van de bestaande huizen. En of je nu eigenaar of huurder bent, er zijn mogelijkheden genoeg om hier aan mee te doen.

Wilt u meer weten over wat u zou kunnen doen? Kom dan naar het Bewonersoverleg Fokkesteeg op 18 december. Dit overleg beginf om 20.00 uur en viondt plaats in LaCaZa aan de Hoornseschans 101. U kunt u aanmelden via wijknetwerkfokkesteeg@gmail.com. Of neem voor meer informatie contact op met Energie-N, via info@energie-n.nl.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren