‘End Polio Now’: Tulpenbollen en balonnen voor Kinderdagcentrum Skippy

Afgelopen donderdag, 24 oktober, is het ‘Wereld Polio Dag’ geweest. Op deze dag geeft Rotary wereldwijd extra aandacht aan de strijd tegen deze vreselijke ziekte en de geweldige voortgang die we hebben geboekt. Al vele tientallen jaren zetten Rotaryclubs en -vrijwilligers zich onvermoeibaar en vastberaden in voor de strijd tegen polio.

Om de benodigde fondsen hiervoor bijeen te krijgen, verkopen wij hier in Nederland speciaal voor dit doel gekweekte tulpenbollen met wel een heel toepasselijke naam: ‘End Polio Now’. 

Op initiatief van de twee Nieuwegeinse Rotaryclubs, ‘Nieuwegein’ en ‘Vianen-Vreeswijk’, hebben enkele leden van deze clubs een aantal dozen van deze prachtige tulpenbollen bezorgd bij het kinderdagcentrum Skippy van Reinaerde om daarmee de tuin in het voorjaar wat kleur te geven. En niet alleen tulpenbollen, maar ook een grote hoeveelheid kleurige ballonnen voor de kinderen van dit centrum.

Dit is echter niet het enige dat we doen. Jaarlijks vertrekt er een team uit onze regio om mee te helpen bij het immuniseren van de kinderen in de betrokken gebieden tegen deze verlammende ziekte.

De vooruitgang die we met onze inspanningen wereldwijd hebben bereikt, is opmerkelijk. Komt polio in 1988 nog voor in 125 landen, met jaarlijks 350.000 nieuwe gevallen, thans zij het er nog maar twee, Afghanistan en Pakistan, en hebben we het aantal poliogevallen tot 71 kunnen terugbrengen. Daar mogen we best een beetje trots op zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren