En de naam is … City

Binnenstad? Stadshart? Centrum? City! City is de nieuwe naam van de binnenstad van Nieuwegein. Dit werd maandagavond 19 juni jl. bekend gemaakt door de samenwerkende partijen voor de binnenstad van Nieuwegein.

Waar Cityplaza staat voor winkelen, omvat City het hele gebied inclusief het Stadshuis, theater, horeca en andere centrumfaciliteiten. Veel Nieuwegeiners gebruiken deze (koos)naam al. Een logische keuze dus! City omvat naast het winkelgebied Cityplaza, ook het gebied rond het Stadshuis en het stadstheater en kunstencentrum DE KOM, het stationsgebied en west. Eigenlijk het hele gebied tussen de grote wegen Noordstedeweg, AC Verhoefweg, Zuidstedeweg en de Doorslag.

Mensen maken City
City staat voor samenwerking: tussen bewoners, winkeliers, de gemeente, de bibliotheek, de markt, het theater en andere partners. Sinds een paar jaar werken zij intensief samen om de aantrekkingskracht van City voor bezoekers, bewoners en ondernemers te vergroten. Het gebied heeft sinds 2011 een metamorfose ondergaan met nieuwe winkels, horeca, gezellige pleintjes en toonaangevende architectuur. Evenementen en activiteiten maken dat er meer te beleven is in City. Steeds meer mensen weten City te vinden. Met elkaar geven zij City een gezicht.

Je vindt het in City
City staat voor comfortabel, veelzijdig en persoonlijk. Het is goed bereikbaar met auto, openbaar vervoer of fiets. Parkeren van auto of fiets gaat gemakkelijk in een van de vele parkeergarages of gratis fietsenstallingen. Je kunt er voor veel terecht: theater en kunstencentrum, fijne lunchtentjes, restaurants, bibliotheek, stadshuis en winkels, van grote ketens tot kleine speciaalzaken. Het is een kleurrijk gebied en de bewoners, ondernemers en bezoekers geven City warmte en persoonlijkheid.

City groeit!
Met de ambities om City nog verder te laten ontwikkelen met woningen en horeca, groeit de veelzijdigheid en aantrekkelijkheid de komende jaren verder. Er komen nieuwe woongebieden bij met appartementen voor starters, jonge gezinnen en senioren. Het stationsgebied verandert naar een aantrekkelijke entree en modern OV-knooppunt. Dit betekent dat City Nieuwegein straks veel te bieden heeft aan haar inwoners, ondernemers en bezoekers.

2 thoughts on “En de naam is … City

 1. Gerard

  Nu alleen nog goedkoper parkeren, dan komen er meer mensen van buiten Nieuwegein. Al zou het eerste uur maar gratis zijn…
  Op het moment is het goedkoper om naar Kanaleneiland te rijden of Leidscherijn.
  Op Leidscherijn is het pas vanaf oktober betaald parkeren (en waarschijnlijk de eerste twee uur gratis)

 2. Joop

  City??in de volksmond is dat gewoon dorp.
  Dat is de door mij meest gehoorde benaming.
  City?alleen wat het parkeren betreft is het een City.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren