Emotionele bijeenkomst MH17-nabestaanden

Nabestaanden van MH17-slachtoffers zijn vrijdag samengekomen in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Ze herdachten de vliegramp die precies een jaar geleden gebeurde op 17 juli.

Ongeveer 1600 nabestaanden uit binnen- en buitenland kwamen naar de herdenkingsbijeenkomst, die om 14.00 uur is begonnen en een kleine twee uur duurde. Op de locatie van de MH17-herdenking vanmiddag hangt één grote muur helemaal vol met de knuffels die na de ramp bij luchthaven Schiphol werden gebracht.

Familie, vrienden en bekenden van de slachtoffers praten met elkaar en wisselde informatie uit over hun ervaringen van het afgelopen jaar. Ook was er muziek en dans. Sjors van der Panne (finalist The Voice of Holland) zong het nummer ‘Zeg me dat het niet zo is.’

De namen van alle slachtoffers werden opgelezen. Dit duurde 27 minuten waarna een minuut stilte werd gehouden. Premier Rutte en vertegenwoordigers van andere betrokken landen waren aanwezig. Er werden toespraken gehouden door onder anderen premier Rutte en Sharifah Asmaa Binti Alweer Aljuned, de vrouw van de Maleisische copiloot van vlucht MH17.

Vlucht MH17 van Malaysia Airlines, die op weg was van Schiphol naar Maleisië, werd neergeschoten boven Oekraïne. Alle 298 inzittenden kwamen om, onder wie 196 Nederlanders.

Er komt elk jaar een herdenkingsplechtigheid voor nabestaanden van de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17. Dat zei bestuurslid Evert van Zijtveld van de Stichting Vliegramp MH17 vrijdag. Deze stichting heeft ook de herdenking van vrijdag georganiseerd.

‘Het is goed om te herdenken”, benadrukte Van Zijtveld. “We vergeten onze dierbaren nooit en mogen deze ramp nooit vergeten.’ Van Zijtveld verloor zijn zoon, dochter en schoonouders door de ramp. Hij omschrijft de herdenking van vrijdag als ‘een hele mooie, waardige ceremonie met veel emotie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren