De Digitale Stad Nieuwegein

Elektrisch rijden in Nieuwegein

De afgelopen jaren is elektrisch rijden flink in opkomst. Op de weg ziet u vaker elektrische auto’s rijden en het is helemaal niet meer zo vreemd om voor woon en werkverkeer een elektrische auto te gebruiken. Elektrisch rijden is echt de toekomst en als u wilt bijdragen aan een beter milieu in Nieuwegein, dan doet u er goed aan om hiervan gebruik te maken. Het is anno 2018 ook steeds vaker mogelijk om een leaseauto of een bedrijfsauto van de zaak te rijden die deels of helemaal elektrisch wordt aangedreven. Misschien rijd u binnenkort wel van huis in Nieuwegein naar uw werk en terug in een elektrische auto!

Opladen
Het opladen van elektrische auto’s kan ook op steeds meer plekken. Zo is het ook mogelijk om langs de A27 bij Nieuwegein uw elektrische auto op te laden. Gemakkelijk en snel zodat u weer door kunt naar uw eindbestemming. Voor woon en werkverkeer van en naar Nieuwegein is het helemaal ideaal dat u ook op verschillende plekken gebruik kunt maken van deze oplaadpunten. Als steeds meer inwoners van Nieuwegein hier gebruik van gaan maken in de loop van 2018 dan zorgen we zo samen voor een groenere gemeente.

Goed voor het milieu
De afgelopen jaren zijn we als Nederlanders een stuk groener gaan leven. Genoeg reden dus om deze trend in 2018 lekker voort te zetten! Het mag voor zich spreken dat elektrisch rijden goed voor het milieu is. U maakt geen gebruik meer van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld diesel of benzine en stoot geen uitlaatgassen uit. Als u dan ook nog eens gebruik maakt van groene stroom dan bent u helemaal goed bezig. Als u elektrisch gaat rijden dan wilt u natuurlijk ook van uw oude fossiele brandstof slurpende auto af. Dat kan op verschillende manieren.

Weg met de benzine slurper
U kunt het voor kiezen om uw huidige auto te verkopen maar het kan ook zijn dat u een compleet nieuwe auto nodig hebt omdat de oude versleten is. Als u dan elektrisch gaat rijden en uw oude auto is niet meer te verkopen, dan kunt u er op verschillende manieren vanaf komen. Zo kunt u uw auto verkopen aan een autosloperij of autosloop in de omgeving van Nieuwegein. Dan kunnen de onderdelen van uw auto die nog wel goed zijn misschien een tweede leven krijgen bij een andere eigenaar. Er zijn door heel Nederland autosloperijen en ook in de buurt van Nieuwegein kunt u met gemak uw auto kwijt.