Electriciteitskasten in De Muntenbuurt gepimpt

Dertien kunstenaars hebben de elektriciteitskasten in de Muntenbuurt een heel ander uiterlijk gegeven. Dat was een reden voor een feestje. Afgelopen zaterdag werden de kunstwerken onthuld door wethouder Jan Kuiper en Joke Koedijk. Koedijk is initiatiefneemster van het project.

Dit ‘Streetart-project’ is bedacht en grotendeels ook uitgevoerd door Joke Koedijk, een buurtbewoonster. Daarbij werd ze ondersteund door Betere Buurten. Joke kwam op het idee door de muurschildering van JanisdeMan op de Penningburg in de wijk en wilde nog méér kleur in de buurt. Het thema was snel bedacht: inheemse natuur, zodat de buurt meteen wat groener wordt. Daarna is Joke een jaar lang heel druk geweest met het vinden van kunstenaars, het organiseren van een officiële opening, het uitwerken van het thema en heeft ze zich verdiept in primers en vernissen, zodat de schilderingen goed blijven zitten.

Zaterdagmiddag werd het ‘Streetartmuntenbuurt’ officieel afgetrapt, met een klein spektakel op het Muntplein. Tegen die tijd waren de meeste kunstenaars al een eind op weg met hun kunstwerk en kunnen we ook zien wat het zal worden.

Onze videograaf Jos van Vogelpoel was natuurlijk aanwezig en maakte bovenstaand zomers videoverslag.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk