Katern

EK softbal voor vrouwen volgend jaar in o.a. Nieuwegein

De Europese Honkbal en Softbal Bond (WBSC Europe) heeft de organisatie van het EK Women’s Fastpitch Softbal voor 2024 toegekend aan Nederland. Het bid van de verenigingen UVV, Domstad Dodgers en Nieuwegein Diamonds, ondersteund door de KNBSB, is door het bestuur van de WBSC Europe uitgeroepen tot het winnende bid.

Het Nederlandse dames team verdedigt hierdoor in eigen land de Europese titel die in 2022 in Spanje werd gewonnen. De vrouwen versloegen in de finale Groot-Brittannië. Het Europees kampioenschap is in 2024 van 1 tot 7 september.

Het team dat in 2022 goud behaalde tijdens het EK in Spanje

“Het is een geweldige kans om softbal en ons team in eigen land in de schijnwerpers te zetten.”, aldus algemeen directeur van de KNBSB Stefaan Eskes. “We kijken uit naar een toernooi vol topsport en plezier voor jong en oud, waarin het team vanzelfsprekend weer voor de titel gaat.”

Aan het EK zullen zo’n 20 landen deelnemen. De wedstrijden zullen worden afgewerkt op de velden van UVV (Utrecht), Domstad Dodgers (Utrecht), Centrals (De Bilt), Wombats (De Bilt) en Nieuwegein Diamonds op Sportpark Galecop in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk