Eis zes jaar cel voor Nieuwegeiner

De Nieuwegeiner die verleden jaar een man mishandelde in Geldermalsen moet mogelijk zes jaar de bak in. Het gaat om een zaak die speelde op 15 oktober 2015, waarbij de Nieuwegeiner geprobeerd zou hebben een 22-jarige man uit die plaats met messteken te doden. Hij deed dit samen met twee andere mannen uit Culemborg. Het slachtoffer moest diezelfde middag met spoed geopereerd worden. De Nieuwegeiner kwam naar boven tijdens het onderzoek in deze zaak en zat al vast tijdens zijn aanhouding voor een andere zaak en werd tijdens zijn detentie voor deze zaak aangehouden.

De inzet van het conflict op 15 oktober 2015 was zes kilo wiet voor 30.000 euro. De koper, de man uit Geldermalsen, had slechts 20.000 euro op zak. Na een woordenwisseling ontstond ruzie. De 36-jarige Nieuwegeiner verklaarde dat de koper opeens een wapen trok. Samen met de anderen zegt hij de man te hebben overmeesterd en uit de auto te hebben gewerkt. Het slachtoffer raakte hierbij gewond. De man uit Geldermalsen had een ander verhaal. Hij vertelde in de rechtszaak dat de drie verdachten opeens messen trokken en hem dwongen de 30.000 euro te betalen.

De rechter buigt zich over de twee verschillende verhalen. De eis van justitie voor de rechtbank in Arnhem is onvoorwaardelijke celstraffen van zes jaar tegen de Nieuwegeiner en de mannen uit Culemborg. De uitspraak is over twee weken.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren