Eis: 5 jaar en tbs voor neersteken huisgenoot

De officier van justitie in Utrecht heeft vijf jaar cel en tbs geëist tegen de 47-jarige Monique van de P. Zij stak afgelopen februari een medebewoner dood in een huis voor mensen met psychiatrische problemen aan de Frederik van Eedenhove in de wijk Galecop.

“U bent in mijn ogen geen intrinsiek slecht mens, maar het gaat vandaag over iets heel ergs”, zei de officier, die stelt dat de vrouw haar huisgenoot uit woede heeft neergestoken. Ze was boos, omdat hij niet ophield met lachen, concludeert de aanklager.

De verdachte claimt dat zij haar 68-jarige huisgenoot uit noodweer heeft neergestoken. Hij zou haar met het mes hebben bedreigd, waarna zij het ding afpakte en hem stak.

Het incident vond plaats in een pand van de Stichting Beschermende Woonvormen Utrecht (SBWU) aan de Frederik van Eedenhove. De SBWU bezit daar vijf panden, waarin mensen met psychiatrische problemen wonen. Deze bewoners krijgen 24 uur per dag begeleiding.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren