Eine Brise: (v)luchtig fietsconcert zoekt 50 fietsers

Een briesje waait door je haren terwijl je over de oude atletiekbaan in Blokhoeve fietst. Je blaast als de wind, laat dan weer je fietsbel rinkelen. Net als de 49 andere fietsers die je vergezellen. Klinkt dat als muziek in je oren? Doe dan op 18 september van 15.00 uur tot 16.00 uur mee aan ‘Eine Brise, een (v)luchtig fietsconcert’. Meld je aan als deelnemer of kom als toeschouwer genieten van een verrassend uurtje waar muziek in zit!

Eine Brise gaat de wereld rond
Glasgow, Zurich, Buenos Aires, Hannover: allemaal steden waar ‘Eine Brise’, een compositie van Mauricio Kagel, al werd uitgevoerd. En nu is Nieuwegein aan de beurt volgens blokfluitist Fiet Nafzger: “Op internet kwam ik filmpjes tegen van de diverse uitvoeringen, geweldig! De fietsers bellen, fluiten en blazen tijdens een korte fietstocht Kagel’s (v)luchtige compositie nieuw leven in. Als we dat in Nieuwegein ook doen met 50 fietsers, is dat een prachtige ode aan onze 50-jarige stad.” Diverse inwoners en organisaties (onder andere Cultuurcentrum de Partner, Nieuwegein fietst! en Verrassend Nieuwegein) helpen Fiet om haar fietsconcert te realiseren.

Fiet Nafzger

Doe ook mee
Je hoeft niet muzikaal te zijn om mee te doen, wel moet je je fiets meenemen. We oefenen de geluiden eerst samen onder de professionele begeleiding van Fiet Nafzger. Daarna trakteren we achter elkaar aan fietsend het publiek en onszelf op een kort en (v)luchtig fietsconcert. Je kunt alleen meedoen na aanmelding, er is plek voor 50 fietsmuzikanten. Stuur een mailtje met je naam en telefoonnummer naar Fiet Nafzger: info@syrinx-nieuwegein.nl.

Kom kijken en genieten
Wil je niet meefietsen maar wel genieten van de bijzondere fietsmuziek die 50 fietsers samen maken? Dat kan! Rondom de skatebaan Blokhoeve (de voormalige atletiekbaan) is genoeg plek om te staan en zitten. Het (v)luchtig fietsconcert ter gelegenheid van Nieuwegein 50 jaar is te bekijken en te beluisteren op 18 september tussen ongeveer 15.30 en 16.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk