Eindexamens begonnen

Vandaag beginnen de landelijke eindexamens op middelbare scholen en zo ook dus in Nieuwegein. In Nieuwegein doen ongeveer 1500 leerlingen hun eindexamen waarvan tweederde VMBO en de rest HAVO of VWO. Na het doen van je examen ben je natuurlijk benieuwd hoe je het hebt gemaakt. De traditionele media lijken slechts kanalen om samenvattingen te geven van wat er op internet gebeurt. Waar televisie en radio dagelijks slechts kort berichten over de eindexamens op de middelbare scholen draait internet op volle toeren.

Jongerensite Fok! heeft een aparte sectie ingericht waar internetters hun examennieuws naar toe kunnen sturen. De site zegt ruim 55.000 geregistreerde gebruikers te hebben. Ook heeft Fok! een forum ingericht waar al voor de examens honderden berichten gepost werden door internettende jongelui.

Eindexamen.nu pakt het wat professioneler aan. De site is een gezamenlijk initiatief van de Universiteit Twente, scholierenklaagbaak LAKS en het bedrijf Roadside. De site tracht dagelijks als eerste van Nederland de correcte antwoorden op alle eindexamens online te zetten. Tevens is er een rubriek met actueel nieuws, ook te volgen via de RSS-feed. Eindexamen.nu is via een samenwerking met NCRV-radio.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk