Eiken krijgen behandeling tegen eikenprocessierups

De eikenbomen langs de doorgaande fiets- en wandelroutes in Nieuwegein worden vanaf donderdag 5 mei preventief behandeld tegen de eikenprocessierups. Bij regen wordt de bestrijding uitgesteld omdat het dan weinig effect heeft. Vanaf half mei wordt een groot aantal eiken in Nieuwegein preventief bespoten met een biologisch bestrijdingsmiddel. Dit wordt gedaan door een gespecialiseerd bedrijf. De gemeente behandelt niet alle bomen. De kans dat er ergens later een eikenprocessierups opduikt, is dus aanwezig.
De bomen waarin later een nest van de eikenprocessierups wordt gevonden, krijgen een roodwit afzetlint met het opschrift ‘Pas op Processierups’ en deze worden opgenomen in de bestrijdingsronden. Deze bomen krijgen een behandeling:
In park Oudegein 121 bomen langs het fietspad vanaf de ijsbaan naar Jack Grill House. In bedrijvenpark Plettenburg-De Wiers 419 bomen langs het fietspad aan de Structuurbaan, de Zeelandhaven, Limburghaven, het fietspad langs de Hollandhaven, Nijverheidsweg, Groningerhaven, Overijsselhaven en Drenthehaven. In wijk Doorslag 61 bomen aan de Lepelaar, IJsselsteinseweg en Koekoekslaan. In wijk Galecop 157 bomen langs het fietspad achter en naast de wielerbaan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk