Eigenwijks Jutphaas-Wijkersloot van start

Ruim veertig bewoners uit de wijk Jutphaas-Wijkersloot (JW) gingen vorige week samen op een ontdekkingstocht. Wat maakt onze wijk nou mooi? Op welke plekken of activi-teiten zijn wij trots? Wat missen we nog en wat kan nog wel wat aandacht gebruiken?

Na een heerlijke maaltijd maakten de bezoekers kennis met andere initiatieven in Nieuwegein en praten over wat er nodig is om initiatieven succesvol te maken. Weten dat het er is, persoonlijk contact, minder regelgeving en meer meewerken van de gemeente waren veel gehoorde opmerkingen. Maar ook begin klein, denk eens aan het wijknetwerk, de winkeliers en ondernemers in de wijk of andere verenigingen. Die kunnen vaak ook wat betekenen in sponsoring, bekendmaking, meedenken en doen.

Uit de avond bleek verder dat er veel is om trots op te zijn in de wijk: het Hessepark, De Wenck, de dierenweide Wenckebach en nog veel meer. Kansen zagen de wijkbewoners ook genoeg. Gedacht werd aan een wijkkrantje, Nederlandse les door bewoners voor bewoners, een filmavond met nieuwe films.

Op 15 september 2015 gaat de ontdekkingstocht verder en wordt onderzocht hoe de dromen een stapje dichter bij de werkelijkheid te brengen zijn. Woont u in Wijkersloot en wilt u hieraan meewerken? Geef u dan op bij Sabrina Eijk, projectleider EigenWijks JutphaasWijkersloot via s.eijk@nieuwegein.nl.

EigenWijks is een wijkaanpak met, voor en door bewoners. Velen van u hebben ideeën over hoe uw wijk nog mooier, gezelliger, beter kan. U ook? Ga dan samen met andere wijkbewoners, maar ook met winkeliers, scholen, organisaties, verenigingen, met alle wijkgenoten hiermee aan de slag! Op een EigenWijkse manier, want samen maken we onze eigen wijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren