EigenWijks gestart in Fokkesteeg

Zo maar een greep uit de dromen die ontstonden na een avondje tafelen met 25 betrokken Fokkestegers in wijkhuis de Steeg. Niet alleen leerden men el-kaar beter kennen, maar ook werkte men zo aan een gezamenlijk doel: Fokkesteeg fijner maken voor iedereen. Hiermee was de aftrap van de wijkaan-pak EigenWijks in Fokkesteeg een feit.

Hoe zorgen we nu samen dat deze dromen werkelijkheid worden? “We hebben zowel trekkers als doeners nodig. En we moeten elkaar beter kennen en een duidelijk doel voor ogen hebben. Het is haalbaar als het ook behapbaar is. Het scheelt als je een handje geholpen wordt en als er geen drempels worden opgeworpen. Ge-slaagde voorbeelden helpen hierbij.”

De gedachte leeft in de groep dat er best mensen zijn die iets kunnen en willen doen. Maar hoe vind je ze? ”Gewoon naar mensen toegaan en vragen”, kwam er uit de zaal. En dit gaat een groep bewoners de komende tijd ook doen in de wijk. Samen met het wijknetwerk wandelen ze door de wijk en spreken inwoners aan op wat zij graag willen in de wijk en of zij daaraan mee willen helpen.

Kortom de avond gaf genoeg stof voor gesprek, ook nog na de bijeenkomst. In september onderzoeken we hoe we de dromen een stapje dichter bij de werkelijkheid gaan brengen. Woon je in Fokkesteeg en wil je hieraan meewerken, stuur dan een mail naar Els Reinking: e.reinking@nieuwegein.nl, projectleider EigenWijks Fokkesteeg.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk