Katern

Eerste wanden nieuwe MEC gebouw op het Natuurkwartier geplaatst

De verbouwing van het nieuwe Milieu Educatie Centrum (MEC) heeft een belangrijke mijlpaal bereikt: de eerste wanden zijn geplaatst! Dit bijzondere moment werd op feestelijke wijze gevierd.

Wethouder van Engelen plaatst buitenwand
Dinsdag 11 juni waren partners van het Natuurkwartier, collega’s, en wethouder John van Engelen aanwezig op de bouwplaats om deze mijlpaal te markeren. Na een korte toespraak van wethouder Van Engelen, had hij de eer om een van de buitenwanden te plaatsen. Daarna kregen de aanwezigen de gelegenheid om de bouwplaats te verkennen en te proosten op het gebouw met alcoholvrije champagne.

De wethouder plaatst eerste wand van nieuwe MEC

Het nieuwe gebouw is ongeveer 2,5 keer zo groot als het oude MEC. “Wat is het groot!” was ook een van meeste gehoorde reacties op het gebouw. Het nieuwe gebouw is groter omdat niet alleen het natuureducatieteam er een vaste plek zal krijgen, er komen ook een aantal nieuwe partners bij. Reinearde, BSO Wijs! en de Groene Koepel krijgen er ook een plek. Voor bezoekers komt er horeca bij voor lunch en kopje koffie met wat lekkers. Een lang gekoesterde wens, die tot nu toe op het Natuurkwartier ontbrak.

Bijzonder gebouw
Het nieuwe MEC wordt een bijzonder gebouw en is een van de meest duurzame gebouwen van Nederland. Maar liefst 89% van de materialen die gebruikt worden, kunnen worden hergebruikt. Bovendien is het gebouw iets boven de grond geplaatst, zodat de natuur onder het gebouw ongestoord zijn gang kan gaan. Dit innovatieve ontwerp maakt het MEC niet alleen een duurzaam, maar ook een uniek bouwwerk waar wij ontzettend trots op zijn.

Hoewel het gebouw nog in aanbouw is, kunnen geïnteresseerden het vanaf november 2024 komen bezoeken. Bent u ook al zo benieuwd naar het eindresultaat? We nodigen je van harte uit om dan een kijkje te komen nemen.

MEC nieuw

Foto’s: Marius Puhl

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk