Eerste vluchtelingen op het opvangschip

Op woensdag 9 en donderdag 10 november zijn er 50 vluchtelingen aangekomen in Nieuwegein. In totaal kunnen er 96 vluchtelingen terecht op het opvangschip de MS Princess. We verwachten dat de rest van de vluchtelingen de komende dagen zal arriveren. De gemeente Nieuwegein biedt hen de komende vier maanden (tot 1 maart 2023) een opvangplek op het schip in het Merwedekanaal.

Vluchtelingen
Inmiddels hebben de eerste vluchtelingen hun plek gevonden op het opvangschip. Zij kwamen afgelopen woensdag en donderdag vanuit het aanmeldcentrum in Ter Apel naar Nieuwegein. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) verzorgde het vervoer. Op het schip verblijven nu 50 vluchtelingen vanuit 14 verschillende landen. Deze vluchtelingen komen allemaal uit onveilige landen.

Op de foto hierboven (van Fototeam KenM) ziet u de eerste vluchtelingen aan boord van het schip. Deze jongens zijn afkomstig uit Jemen. Eén van hen heeft al een verblijfsvergunning, maar is inmiddels al een half jaar door Nederland aan het trekken. Door het grote tekort aan slaapplaatsen in het AZC, is Nieuwegein de negende gemeente waar hij kort mag blijven.

Werkzaamheden rond het schip
De meeste werkzaamheden zijn inmiddels afgerond. De elektriciteitskabels en waterleidingen zijn aangelegd en er is een verharding aangebracht. Op de verharding staan een rookhok, een beveiligingsunit en een unit met wasmachines en drogers. Rondom het schip zijn er hekken geplaatst. In de week van 14 november worden er verkeersdrempels aangelegd op de Vreeswijksestraatweg. Daarnaast liggen het voetpad en fietspad open omdat Eneco bezig is met de stadsverwarming. Deze werkzaamheden worden deze week afgerond. In de week van 14 november worden het voetpad en het fietspad weer hersteld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk