Katern

Eerste verjaardag van Mascotte Joggy gevierd door 130 Nieuwegeiners

Woensdag 1 maart jl. was het feest in Sport- en Evenementencomplex Merwestein in Nieuwegein. Mascotte Joggy werd namelijk 1 jaar en vierde dit samen met Nieuwegeinse kinderen en ouders. Tijdens Joggy’s verjaardag konden kinderen deelnemen aan verschillende activiteiten.

Schaakvereniging Kasteel Lekstroom leerde kinderen schaken, dansdocente Tamara van Theater de KOM verzorgde leuke dansworkshops, de jeugdwerkers van MOvactor maakten mooie creaties met schmink en plaktattoos en de buurtsportcoaches van SportID zorgden voor de nodige beweging met een springkussen, een spellenplein en een klimwand.

Groen Doet Nieuwegein Goed zorgde samen met cliënten van Reinaerde voor heerlijke toastjes met verschillende wortelspreads, snackwortels en verse wortelsap. Ook deelde ze de nieuwe doekaart met wortelzaadjes uit, zodat kinderen thuis aan de slag kunnen met het kweken van worteltjes.

Gemeente Nieuwegein is sinds 2021 een JOGG gemeente. JOGG staat voor een gezonde jeugd en een gezonde toekomst. De JOGG-aanpak is een integrale en lokale aanpak waarmee de sociale en fysieke omgeving van kinderen structureel gezonder wordt gemaakt. Mascotte Joggy werd in 2022 door middel van een tekenwedstrijd verkozen tot mascotte van JOGG Nieuwegein. Met deze mascotte wil gemeente Nieuwegein kinderen het goede voorbeeld geven en ze eraan herinneren dat lekker in je vel zitten belangrijk is. Samen maken we gezond gewoon.

Wil je meer informatie over de JOGG aanpak in Nieuwegein? JOGG-regisseur Julia van Weelden komt graag met je in contact. Haar e-mail adres is: j.vanweelden@merwestein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk