Eerste Sportief dagboek van het seizoen 2018-2019

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week:

De start van het seizoen heeft voor Geinoord geen succes opgeleverd. De bekerwedstrijd tegen DHSC leverde een duidelijke nederlaag op (0-3) waarbij de ploeg van de nieuwe trainer Charles Loots vanwege het grote aantal invallers niet in staat bleek om de Utrechtse formatie ‘echt pijn te doen’ zoals Loots het na afloop uitdrukte.

Zijn selectie telde zaterdagmiddag liefst acht invallers terwijl tijdens de bekerwedstrijd tegen DHSC ook nog eens routinier en aanvoerder Elvin Hardeveld met een kuitblessure voor rust tegen zijn oude club  moest uitvallen. Een nieuwe tegenvaller voor de bekerstrijd tegen JSV die komende zaterdag op het programma staat. Nog niet duidelijk is hoe lang Hardeveld absent zal moeten zijn.

Er waren ook pluspunten op Parkhout te noteren. Het goede spel op het top kunstgras van Gino de Ridder die na zijn lange absentie vanwege een longembolie een sterke rentree maakte in het doel van Geinoord. Met tal van reddingen wist hij een hogere score te voorkomen, maar desondanks moest hij treffers van Mitch van der Vliet, Faisai Kaoukass en Rodney Sneijder, de broer van Wesley die niet op Parkhout aanwezig was, toestaan.

Nog meer goed nieuws: de knieblessure van David Jackson, vorig seizoen nog speler van het jaar bij Geinoord, lijkt enigszins mee te vallen. De vleugelverdediger hoeft niet onder het mes waardoor een revalidatie van negen maanden vermeden kan worden. Hij moet nu via intensieve therapie zijn gekwetste knieband gaan herstellen waardoor zijn rentree na de winterstop verwacht mag worden en dus niet veel later in dit seizoen.

Over drie weken begint het competitieseizoen voor Geinoord na bekerduels tegen JSV en Nieuw Utrecht. De nieuwe trainer Loots hoopt dan een meer volwaardig team op de been te brengen, SVL heet op 22 september de eerste opponent op Parkhout. ,,Tot nu toe hebben we veel fysieke tegenslag in de selectie maar hopelijk is dat van korte duur,’’ aldus Loots hoopvol die eerder oefenduels tegen Benschop (4-3-zege), Delta Sports (1-0-verlies) en Almere (1-2-nederlaag) met zijn selectie afwerkte.

Hans van Echtelt in gesprek met trainer Charles Loots van SV Geinoord

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren