Eerste sleutels Peppelhoeve uitgereikt

De eerste huurders van de Peppelhoeve in Nieuwegein kregen donderdag 15 februari de sleutel van hun nieuwe woning. De Peppelhoeve is een nieuwe straat in Nieuwegein en ligt in Blokhoeve. Wethouder Hans Adriani, Reijnder Jan Spits, manager volkshuisvesting Portaal en Rob van der Jagt, directeur Trebbe Wonen gaven de nieuwe bewoners een mooie bos bloemen.

Het nieuwbouwproject Peppelhoeve telt drie blokken van 36 woningen. Totaal 108 sociale huurappartementen, waarvan 84 tweekamerwoningen en 24 driekamerwoningen. De aannemer is Trebbe Wonen en architectenbureau Mulleners + Mulleners heeft het ontworpen. De woningen sluiten aan bij de specifieke woningbehoefte die de gemeente Nieuwegein signaleert. Er zijn in de regio namelijk veel een- en tweepersoonshuishoudens op zoek naar een betaalbare, goede woning.

Wethouder Hans Adriani: “Nieuwegein wil graag een stad zijn waar het voor een ieder fijn wonen is. Om te zorgen dat het woningaanbod hierop aansluit, sturen wij aan op extra woningen voor verschillende doelgroepen. Zo zetten we in op meer woningen voor ouderen nabij voorzieningen, woningen voor starters op de woningmarkt, of voor mensen met een zorgbehoefte. We hebben hierin extra aandacht voor het toevoegen van voldoende sociale huur en middeldure huur. De Peppelhoeve is daar een mooi resultaat van. Met een tramhalte en goede parkeervoorziening voor de deur en goede uitvalmogelijkheden richting Utrecht is het een ideale locatie voor senioren en starters.“

Reijnder Jan Spits: “Deze 108 woningen zijn een mooie mijlpaal in de uitvoering van de prestatieafspraken, die wij jaarlijks maken met de gemeente en onze huurdersorganisatie”.

Rob van der Jagt: “Met ons concept HoogWonen kunnen wij de ambities van Portaal en gemeente Nieuwegein op een goede manier invullen, daar is de Peppelhoeve een prachtig resultaat van. Ook is de Peppelhoeve het bewijs van een bijzonder fijne samenwerking met Portaal en de gemeente, daar ben ik rots op.”

Duurzaamheid
De woningen voldoen aan de EPC klasse 0,4. Dit betekent dat de woningen goed zijn geïsoleerd waardoor ze energiezuinig zijn (gelijkwaardig aan energielabel A++). Er liggen zonnepanelen op het dak, waarvan de opbrengst wordt gebruikt voor de algemene voorzieningen, zoals de verlichting en de lift. De appartementen aan de Peppelhoeve zijn levensloopbestendige woningen en hebben het politiekeurmerk Veilig Wonen. Elke woning heeft een eigen berging en er is voldoende ruimte voor scootmobielen.

Verhuur
De verhuur gebeurt via WoningNet en wordt daar ook aangekondigd. Voor een deel van de twee kamerappartementen op de begane grond krijgen 65-plussers voorrang. De oplevering van blok 2 wordt in april 2018 verwacht en blok 3 in juni 2018.

Foto: Winand Stut 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren