Katern

Eerste schoonspringwedstrijd na anderhalf jaar

Op zaterdag 2 oktober jl. werd in Eindhoven de eerste wedstrijd gehouden voor alle schoonspringers van Nederland. Er waren meer dan 60 springers van vijf zwemverenigingen. Aquarijn uit Nieuwegein nam deel met maar liefst 18 springers.

In de beginnersgroep t/m 13 jaar was er een tweede plaats voor Minte Bos. In de beginnersgroep van 14 jaar en ouder was er goud voor Samuel Quist, Stanley Grijpink werd tweede en Jay Schoondermark werd derde.

In de gevorderdengroep t/m 13 jaar werd Yunah Hulkenberg tweede, Joy Daalhuizen derde en Mika Grosze Nipper vierde. In de gevorderdengroep van 14 jaar en ouder was er goud voor Oona Abbema, ze sprong een sterke wedstrijd en won met overmacht. Matthew Hibbert werd derde. Manuel Öztopcu werd vijfde.

De springers die in de top 10 eindigden, kregen punten voor de club. Zwemvereniging Aquarijn won het puntenklassement en dat is een mooie prijs. De Olympische finalisten Inge Janssen en Celine van Duijn geven binnenkort een clinic die open staat voor alle schoonspringers van Aquarijn.

‘Het was fantastisch dat er na zo’n lange tijd weer een wedstrijd was, met ouders op de tribune en de coaches weer zij aan zij op de badvloer’ aldus Aquarijn. Over 4 weken gaan er zeven springers met coach Sabine de Vroome naar Aken in Duitsland. Daarna zullen de jongere springers gaan deelnemen aan de miniatorenwedstrijd in Amsterdam. Het schoonspringen bloeit weer op!

Op de foto: Celine van Duijn, Angelique de Vroome en Inge Janssen

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk