Eerste prijs voor Steije Maurer uit Nieuwegein tijdens Nationale Finale van het Prinses Christina Klassiek Concours 2021

Steije Maurer (marimba, 16 jaar Nieuwegein), Adinda van Delft (viool, 12 jaar, Berkel en Rodenrijs), Thomas Prchal (cello, 16 jaar, Utrecht) en Jappe Dendievel (fagot, 16 jaar, Oostkamp, België) hebben een eerste prijs gewonnen bij de Nationale Finale van het Prinses Christina Klassiek Concours 2021. Dat maakte Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden, lid van het Comité van Aanbeveling, vanavond bekend via een speciale bekendmakingsvideo.

Het 53e Klassiek Concours werd vanwege de coronamaatregelen digitaal georganiseerd. Bijna vierhonderd jonge muzikanten uit Nederland en Vlaanderen deden afgelopen maanden mee aan de voorrondes. Zeventien van hen werden geselecteerd voor de Nationale Finale. Het niveau van de deelnemers en de betrokkenheid van het publiek was, ondanks de coronacrisis, hoog.

De Nationale Finale werd opgenomen in samenwerking met opnamestudio ConcertLab en afgelopen dagen uitgezonden via YouTube en www.christinaconcours.nl. Duizenden mensen keken mee naar de uitzendingen en genoten van de optredens van de jonge, talentvolle muzikanten. Een professionele jury, onder leiding van sopraan Francis van Broekhuizen, kende prijzen toe in 3 categorieën: 12-14 jaar (categorie 1), 15-19 jaar / zang: 15-21 jaar (categorie 2) en finalisten die een conservatoriumopleiding volgen (categorie 3).

In 2014 won de 7-jarige pianiste Anna Kuvshinov uit Nieuwegein nog het Prinses Christina Junior Concours.

Steije achter zijn Marimba tijdens de finale

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk