Eerste paal geslagen voor nieuwe ondernemers op Het Klooster

Opnieuw kiezen twee bedrijven voor vestiging op bedrijvenpark Het Klooster in Nieuwegein. Op maandag 6 juni sloeg wethouder Johan Gadella van Economische Zaken de eerste paal van een gezamenlijk bedrijfspand. Nieuwegein Beheer B.V. kocht een kavel van de gemeente van ruim 5.000 m2 voor de realisatie van een gebouw voor Pack & Parcel B.V. en Kersbergen B.V. Beide ondernemingen nemen eind van dit jaar hun intrek in het nieuwe pand. Het feestelijke moment van de eerste paal werd gevierd met gelukwensen en een toast op de nieuwbouw.

Pack & Parcel B.V. is een Nieuwegeins familiebedrijf dat op zoek was naar een kleiner huurpand. ‘De opslagcapaciteit van ons oude pand was te groot geworden, dus een kleiner, moderner en eigentijds pand op een bij uitstek logistiek bedrijvenpark als Het Klooster was een logische keus’, aldus Patty van der Meulen, directeur Pack & Parcel. Het aannemersbedrijf Van Kersbergen B.V. verhuist van Benschop naar Nieuwegein. Het bedrijf was op zoek naar een groter pand om de huidige groei door te maken. ‘De gunstige ligging van Het Klooster direct aan de snelwegen was daarbij doorslaggevend’, aldus eigenaar de heer Kersbergen.

Wethouder Johan Gadella over de ontwikkelingen op Het Klooster: ‘Naast de interesse voor grootschalige distributie zien we een toenemende belangstelling voor de kleinschaligere kavels. Deze kavels zijn uitermate geschikt voor bedrijven uit Nieuwegein en de regio. De bedrijven Pack & Parcel en Kersbergen zijn al vele jaren bekende gezichten in de regio. Wij zijn blij dat deze bedrijven hun nieuwe gezicht op Het Klooster tonen. Ik wens de ondernemers veel ondernemerssucces toe’.

Bedrijvenpark Het Klooster ligt op een interessante locatie met een goede bereikbaarheid, omgeven door groen en water. Het bedrijvenpark is gelegen in de driehoek van de autosnelwegen A2, A12 en A27. Er is ruimte voor allerlei soorten bedrijven, variërend van kleinschalige ambachtelijke vestigingen tot grote distributie-, transport- en logistieke ondernemingen. De gemeente geeft op bedrijvenpark Het Klooster in totaal 75 hectare aan kavels uit.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk