Katern

Eerste Nieuwegeinse ideeënmarkt groot succes

Op dinsdag 18 april jl. heeft de eerste Nieuwegeinse ideeënmarkt plaatsgevonden. De in totaal 46 ingediende ideeën werden van achter kraampjes gepresenteerd door de bedenkers. Raadsleden en steunfractieleden waren aanwezig om een luisterend oor en een goed gesprek te bieden.

D66 raadslid Hanny Plomp: ‘De ideeënmarkt was uitstekend georganiseerd en een groot succes. De aangebrachte ideeen waren divers; variërend van studieruimte voor de jeugd tot klimaatvriendelijke tuinen en de herstart van een politiek café. Het was inspirerend om te zien hoe betrokken de inwoners waren bij de ideeënmarkt. De passie en betrokkenheid van de deelnemers was duidelijk zichtbaar.’

Om 19.30 uur werd de aftrap verzorgd door burgemeester Frans Backhuijs, steunfractielid Anneloes Voorberg en gespreksleider Savimby Lansdorf, waarna de eerste gespreksronde kon beginnen. Livemuziek werd verzorgd door de Nieuwegeinse band Since21, die de ene na de andere klassieker uit de mouw schudde. De hapjes en drankjes vonden gretig aftrek. Rond 22.30 uur kondigde raadslid Jelle Doosje het einde van de avond aan, waarna de laatste gesprekken werden afgerond en de band de laatste nummers van de avond verzorgde.

De Nieuwegeinse raad is nu aan zet. Het is aan de leden om te bepalen in welke ideeën zij voldoende potentie en draagvlak zien om mee verder te gaan. Deze ideeën worden uiteindelijk in samenwerking met de bedenkers omgezet in een motie. Het streven is om alle moties in de openbare Raadsvergadering van 22 juni (met uitloopmogelijkheid op 26 juni) in te dienen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk