Eerste lustrum Fairtrade Gemeente Nieuwegein

De Stichting Fairtrade Nieuwegein is voor het 5e jaar opeen er weer in geslaagd de titel ‘Fairtrade Gemeente’ te bemachtigen. Als 10e fairtrade gemeente betekent het dat Nieuwegein nog steeds tot de koplopers van Nederland behoort. ‘Dit lustrum is een kroon op de enorme hoeveelheid werk van de betrokken vrijwilligers’ aldus Annelies Heeres, voorzitter Stichting Fairtrade Nieuwegein.

Wethouder Peter Snoeren: “Het juryrapport bevat veel complimenten en dat is volkomen terecht gezien het vele werk dat verricht is om deze titel opnieuw te behalen. Elk jaar komt de stichting met nieuwe fairtrade initiatieven, maar ook met activiteiten die in een breder duurzaam kader passen. Het heuglijke feit wordt gevierd met een door de wethouder meegebrachte “fairtrade” taart.“

De landelijke jury onder voorzitterschap van Jacobine Geel schreef onder andere in het juryrapport: “Het kernteam Nieuwegein heeft bewezen nog steeds koploper te zijn onder Fairtrade Gemeenten. De ambities liggen hoog en jullie zijn betrokken bij veel projecten, ook buiten Nieuwegein. Neem bijvoorbeeld het GAIA-project, IJsselstein helpen bij het opzetten van de campagne en Fairtrade Provincie Utrecht. De relatie tussen het kernteam en de gemeente is heel goed. Ook tijdens de fairtrade week besteedde de gemeente aandacht aan fairtrade in het bedrijfsrestaurant. Jullie weten partijen aan jullie te binden. Kortom, na al die jaren zijn jullie nog steeds een voorbeeld voor collega Fairtrade Gemeenten.”

Annelies Heeres: “Hierbij moet worden opgemerkt dat het ons door gebrek aan menskracht (= vrijwilligers) onder andere nog niet is gelukt om een Eerlijke Winkelroute uit te brengen. Echter door op een slimme manier aan te haken bij bestaande activiteiten, zoals het Lentefeest, de Nieuwegein Awards en het jaarlijkse regionale dames / meiden voetbaltoernooi van VSV verbreden we toch het fairtradegebruik en de bewustwording daarover. Met dit complimenteuse juryrapport op zak gaan we met enthousiasme en nieuwe energie verder met heel Nieuwegein fairtrade te maken!”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren