Eerste kroon op het werk

Zaterdag 10 november is de eerst kroon in het nieuwe Cityplaza in Nieuwegein geplaatst. Het Cityplaza is onderdeel van de tweede fase van het project Stadskwartier Nieuwegein. Dit project omvat 15.000 m² aan winkels, horeca, 38 appartementen en 150 parkeerplaatsen. Er wordt een winkelpassage gerealiseerd die loopt van het Stadshuis naar de markt. De markt krijgt een rigoureuze metamorfose. Alle gevels worden naar voren gebracht en het plein komt op dezelfde hoogte als de winkels van het huidige Cityplaza. De winkels in de winkelpassage krijgen een zeer bijzondere voorgevel, met daar op een prefab ‘kroon’.

Deze prefab kronen zijn door ingenieursbureau VeriCon, in opdracht van Riboton, volledig in 3D ontworpen. Doordat de wapening volledig in 3D was uitgewerkt konden de wapeningsmachines van Holterman Wapeningsstaal direct vanuit het model worden aangestuurd. Voordeel hierbij was dat er geen buigstaten meer ingevoerd hoefden te worden en dat de wapening voor deze ingewikkelde vorm precies paste. Naast het uitwerken van de kronen in 3D is tevens de complete gevel uitgewerkt in 3D om de aannemer, J.P. van Eesteren, te ondersteunen in hun werkvoorbereidingswerkzaamheden. Aan de hand van dit 3D model is de hoofdmaatvoering van de houtskeletbouw, de kozijnen, het strekmetaal tussen de kronen en de stalen consoles ten behoeve van het afsteunen van de kronen bepaald.

T+T Design, het in-house ontwerpbureau van Multi Vastgoed, is verantwoordelijk voor het totaalconcept van de uitbreiding van het stadscentrum van Nieuwegein. Dok architecten uit Amsterdam is de architect van de tweede fase.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk