Eerste instapwoningen opgeleverd aan de Weverstede in de Binnenstad van Nieuwegein

Zaterdag 1 oktober jongstleden zijn de eerste instapwoningen in het voormalige kantoorpand aan de Weverstede 1-9 opgeleverd. In totaal komen er in het bestaande kantoorgebouw boven De Hypotheker 35 huurappartementen. De Weverstede is de eerste locatie waar instapwoningen zijn gerealiseerd. Het project komt voort uit de inspanningen om extra woningen aan de voorraad toe te voegen voor mensen met een urgente woonvraag.

Deze woningen zijn sober en doelmatig, maar wel snel beschikbaar voor iedereen die snel een woning wil betrekken, zoals starters, mensen die met spoed een woning zoeken en mensen met een verblijfsvergunning. Het doel van deze extra woningen is om te zorgen dat de wachtlijsten voor sociale huurwoningen niet verder oplopen en er een alternatief is voor mensen die met spoed op zoek zijn. Op twee andere locaties, het parkeerterrein nabij het ziekenhuis en het voormalig gemeentehuis aan de Martinbaan, wordt momenteel nog gewerkt aan planvorming om ook hier instapwoningen te realiseren.

De wachttijden voor een sociale huurwoning in Nieuwegein en de regio Utrecht bedragen momenteel circa acht jaar. De vraag naar huurwoningen stijgt nog steeds en helaas blijft het aanbod te ver achter. Nieuwegein pakt dit aan. Het realiseren van deze eerste instapwoningen is een goede stap in de richting om voor een grote groep mensen met een urgente woningvraag snel te komen tot extra woningen.

De woningen aan de Weverstede zijn tijdelijk. Het college van burgemeester en wethouders heeft een omgevingsvergunning afgegeven voor een periode van vijf jaar. In de tussenliggende periode wordt gewerkt aan de voorbereiding van de herontwikkeling aan de westkant van de Nieuwegeinse Binnenstad.

De woonruimten in de Weverstede zijn relatief klein en kennen een afmeting tussen de 18 tot 30 m2 . In totaal worden in het kantoorpand 35 gerealiseerd, verdeeld over de 1e tot en met de 4e verdieping. De begane grond wordt verhuurd aan de Hypotheker. De ruimtes beschikken allemaal over een eigen doucheruimte, toilet en keuken. Daarmee zijn het zelfstandige woonruimten. Op de begane grond beschikken de woonruimten over gemeenschappelijke voorzieningen, in de vorm van onder andere een wasmachineruimte, een grote fietsenberging en een beheerdersruimte. De huurprijzen variëren tussen ca. €  405,– tot € 450,– per maand (excl. servicekosten).

Momenteel zijn alle woonruimten verhuurd aan bovengenoemde groepen. Deze woonruimten worden niet via Woningnet aangeboden, geïnteresseerden kunnen zich wenden tot 4 Freedom verhuurbemiddeling te Utrecht via www.4-freedom.nl of (030) 088 770 4400.

blauwwitgebouwweverstede

One thought on “Eerste instapwoningen opgeleverd aan de Weverstede in de Binnenstad van Nieuwegein

  1. Petra Beenen

    woningen noemen we dit?? de ramen kunnen niet open, de deuren klemmen, maar hebben wel een dergelijke grote kier dat de muizen in en uitlopen. Schandalig dat hier nog zoveel geld voor betaald moet worden, beter gaan ze met de nieuwe stadsplannen tegen de vlakte.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk