Eerste helft wegwerkzaamheden afgerond

In deze periode rondt Rijkswaterstaat de wegwerkzaamheden op de zuidelijke Galecopperbrug (A12 Utrecht richting Arnhem) af. De witte werktent wordt door de aannemer verwijderd en tevens wordt de tijdelijke wegversmalling opgeheven. Vanaf maandag 22 december kan het verkeer weer de volledige capaciteit van de brug benutten, totdat in het voorjaar 2015 de tweede helft van de wegwerkzaamheden start aan de noordelijke Galecopperbrug.

Vanaf voorjaar 2015 pakt Rijkswaterstaat de noordelijke helft van de Galecopperbrug aan. Het wegverkeer moet dan opnieuw rekening houden met een maandenlange periode van ernstige verkeershinder op dit deel van de A12. Net als de afgelopen maanden rijdt het verkeer dan in beide richtingen over versmalde rijstroken langs het werk.

De Galecopperbrug is de op een na drukste brug van Nederland. De A12 kruist hier het Amsterdam-Rijnkanaal (327 m). Dat maakt de brug tot een vitale verbinding in het Nederlandse wegen- en waternet. In de zomer van 2014 is de brug bijna een meter opgehoogd zodat schepen met hogere lading onder de brug door kunnen varen. Als volgend jaar ook de noordbrug is versterkt met hogesterktebeton, is de renovatie gereed. De Galecopperbrug kan dan weer minstens dertig jaar dienst doen voor het auto- en scheepvaartverkeer. Zo houden we Nederland bereikbaar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren