Eerste buitenlandse toernooi voor schoonspringers Aquarijn

Op woensdag 3 november vertrokken 7 springers van Aquarijn naar het Duitse Aken voor deelname aan een internationaal toernooi. Schoonspringers uit Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Nederland durfden het aan om met strenge regels weer tegen elkaar te springen. Bij aankomst werd gelijk iedereen getest en dat was negatief voor Aquarijn en kon er begonnen worden met trainen. Na 1,5 dag trainen was het zover, op vrijdag, zaterdag en zondag werden de wedstrijden gehouden.

In de B-groep (14/15 jarigen) was de eerste wedstrijd op de 3 meter plank voor Daan Willemen en Matthew Hibbert. Daan liet voor het eerst zijn 2,5 salto achterover zien en werd na 6 sprongen keurig 7de. Matthew ging voor het eerst een 3,5 salto voorwaarts laten zien en dat lukte goed. Hij eindigde als 4de.

Op de 1 meter plank deden beide jongens er nog een schepje bovenop. Daan eindigde als 6de en Matthew wist op het podium te komen met een 2de plaats. De eerste en 2de plaats gaven recht op de “Victory Final”, die zondag kwam. ‘Wat een mooie prestatie van Matthew.’

In de A-groep (16/17/18 jarigen) sprongen Nica Rakké en Iris de Heer op de 1 en 3 mtr.
Nica liet een mooie, conatste seire van 6 sprongen zien en werd 5de op de 1 mtr. Iris werd op dit onderdeel 9de. Op de 3 mtr was er een mooie 5de plaats voor Iris, met een goed gelukte 2,5 salto voorwaarts. Nica werd op de 3 mtr 7de.

Kayra Asci sprong in de A-groep mee op de 3 mtr en de toren. Het was voor hem spannend om als 16 jarige tussen al die grote mannen te staan. Op de 3 mtr werd hij 12de. Op de toren wist hij zelfs 7-ens te krijgen van de jury en werd hij 6de.

Bij de senioren (19 jaar en ouder) moest Manuel Öztopcu zich helaas afmelden, vanwege een te pijnlijke knie.

Aquarijn: ‘We hopen dat de blessure snel over is. Oona Abbema sprong een constante wedstrijd op de 1 meter en werd gedeeld 2de met een Duits meisje uit Aken. Ook op de 3 mtr wist zij een 2de plaats te behalen en dat betekent dus 2 finale sop zondag.’

Matthew was met 15 jaar de jongste deelnemer bij de mannenfinale en liet een goede serie van 6 sprongen zien. Hij werd keurig 4de. Oona verraste met een prachtige eerste plaats bij de 1 mtr finale. Ze versloeg de Spaanse Kampioene. En ook op de 3 mtr lukte het haar om bij de beste 3 te komen. Met een 3de plaats sprong ze binnen een uur twee finales. Een hele knappe prestatie.

Wedstrijd voor springers t/m 13 jaar in Amsterdam
Op zaterdag 6 november deden er 10 springers van Aquarijn mee aan de miniatorenwedstrijd te Amsterdam. Hier werden maar liefst 8 medailles gehaald. Bij de C-jongens (12/13 jarigen) was er een gouden medaille voor Mika Grozse Nipper op de 1 en op de 3 mtr.

Bij de D-meisje (10/11 jarigen) behaalde Joy Daalhuizen de 1ste plaats op de 1 mtr en de 2de plaats op de 3 mtr. Yunah Hulkenberg eindigde net achter Joy op de 2de plaats op de 3 mtr en werd 3de op de 3 mtr. Minte Bos werd in deze groep netjes 4de op de 1 mtr. Bij de jongens in de D-groep was er een 2de plaats voor Mike Hoogendam Bij de E-jongens (8/9 jarigen) was er een 3de plaats voor Patrick Rijsberman. Nouk Swart werd bij de E-meisje 4de op de 1 metere plank.