Katern

Eerste Blijverslening aangevraagd en goedgekeurd

Gemeente Nieuwegein vindt het belangrijk dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Met de Blijverslening wordt dit mogelijk gemaakt.

Levensbestendig wonen
De Blijverslening is bestemd voor ouderen met een eigen woning, die graag langer zelfstandig willen wonen (levensbestendig wonen) en daar extra financiën voor nodig hebben. Maar ook voor huiseigenaren die een acute zorgvraag hebben. Het kan soms lastig zijn om de benodigde financiën hiervoor te verkrijgen. Via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) is het mogelijk om daarom een (extra) hypotheek tegen gunstige voorwaarden af te sluiten. Het geld wordt in een bouwdepot gestort, waaruit de aannemer wordt betaald. De lening kan variëren tussen minimaal € 5.000,- en maximaal € 50.000,-.

De eerste aanvraag en goedkeuring door het SVn zijn inmiddels een feit. Naast deze lening werkt de gemeente ook aan andere oplossingen gericht op het langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Op www.nieuwegein.nl/woonwijs leest u hier meer over.

Aanvragen
Meer informatie en het aanvragen van een Blijverslening kan via www.nieuwegein/blijverslening. De gemeente beoordeelt het eerste gedeelte van de aanvraag. Het SVn voert de inkomens- en krediettoets uit. Dit fonds verzorgt de feitelijke verstrekking van de lening en voert het volledige beheer van de Blijverslening.

One thought on “Eerste Blijverslening aangevraagd en goedgekeurd

  1. Joop

    De gemeente kan beter bejaardenhuizen maken van leegstaande kantoren,
    En geen zorghuizen sluiten.
    Bouw het grote gebouw om tot bejaarden woningen,in plaats van asielzoekers te huisvesten.
    Dan kan de markt blijven waar hij is,met al die parkeerplaatsen

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren