Eerste AkoestiCafé van het seizoen druk bezocht

Het eerste AkoestiCafé na de zomer op woensdagavond 13 september jl. is druk bezocht. Voor het eerst werd dit evenement op een andere locatie gehouden: het Barista Café Nieuwegein op de Markt in het centrum van Nieuwegein. ‘Het vorige seizoen was zeer geslaagd in De Partner aan de Nedereindseweg maar de lokatie moest echt meer gezelligheid uitstralen en die werd gevonden in het Barista Café aan de Markt’ aldus organisator Martin Koot.

Desondanks leek het er even op dat het maandelijkse muziekfeest na de zomer niet terug zou keren. De goede opkomst heeft de organisatie weer veel energie gegeven om door te gaan. Meer dan 80 muziekliefhebbers kwamen af op het doordeweekse muziek evenement.

Op het programma van afgelopen woensdag stonden twee van de beste singer-songwriters van Nederland. De muzikale fijnproevers kennen Judy Blank als finalist van het tweede seizoen van Beste singer-songwriter. Sindsdien is ze meermaals te gast geweest in De Wereld Draait Door, stond ze op grote festivals als Lowlands, Pinkpop, Songbird en North Sea Jazz, waar de Amerikaanse blueslegende Seasick Steve haar ontdekte en meenam op zijn tournee. Haar debuutplaat ‘When the storm hits’ kreeg vier terechte sterren van OOR. Eigenzinnig, heerlijke liedjes en een fantastische stem: Judy Blank overtuigt bij elk optreden.

Arnhemmer Remco van Rotterdam alias Sinner & the Songfighter maakte vorig seizoen met zijn band al grote indruk. Sinds de zomer werkt hij solo aan nieuwe nummers, die hij graag in Nieuwegein kwam spelen. Met een verleden als explosieve frontman in punk- en metalbands liet hij nu horen dat een goed liedje soms niet meer nodig heeft dan een stem en een gitaar. Remco vertolkte woensdagavond prachtige songs over verdriet, acceptatie, verlangen en hoop.

Binnenkort meer op De Digitale Stad Nieuwegein over het volgende AkoestiCafé dat gehouden zal worden in een Café verderop; de Burgemeester. Onze fotograaf Wouter Haring maakte onderstaande foto’s van gisteren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk