Eendjes in de kolk!

Op zaterdag 1 juni is er in de Vreeswijkse kolk weer wat leuks te beleven! Op die dag vindt de Vreeswijkse Zomeravond Fair plaats en één van de activiteiten op die dag is de Badeendjesrace die s’middags wordt gehouden. Deze race wordt georganiseerd door de Nieuwegeiners Tonie Smits uit Vreeswijk en Eric Martherus uit de wijk Galecop. Zij zetten zich al sinds jaar en dag in voor de stichting KiKa (Kinderen Kankervrij).

V.l.n.r. Tonie Smits en Eric Martherus

Op 1 juni zullen er in de Vreeswijkse Oude Sluis duizenden badeendjes worden losgelaten, die allemaal als eerste over de finish willen komen. Alle eendjes hebben een uniek lotnummer. Aan die lotnummers zijn allemaal mooie, leuke en lekkere prijzen verbonden, en als jouw eendje goed zijn best doet dan win je een prijs! Iedereen mag meedoen en je kan zoveel loten kopen als je wilt. Wat die prijzen zijn wordt later bekendgemaakt, dus dat blijft nog even een verrassing!

De eendjes worden bij de Oranjebrug te water gelaten en ‘zwemmen’ dan, geholpen door de brandweer, richting het Kippebruggetje alwaar de finish zal zijn. Een leuk waterspektakel wat je niet wilt missen, dus koop loten, steun hiermee KiKa en kom naar de kolk op zaterdag 1 juni!

Waar je de loten precies kunt kopen wordt later bekendgemaakt, maar in ieder geval bij de KiKa-kraam op Koningsdag kun je ze kopen. Ook op social media zullen regelmatig updates geplaatst worden over deze acties, dus ga deze twee Nieuwegeiners vooral volgen op Facebook, Instagram enz. Je kunt de Run-for-KiKa marathon van Tonie en Eric ook steunen door een bezoekje te brengen aan hun KiKa website. Hier kun je zien hoe zij vorderen met het bedrag, kun je een donatie doen en zo jouw steentje bijdragen aan KiKa. Inmiddels is er al 3.648,81 euro opgehaald.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren