Een weekend beeldend werken langs de Lek

In het weekend van 11 en 12 augustus organiseert KNOCKaRT weer haar jaarlijkse workshop ‘Zomerzwerf langs de rivier de Lek.’ Deelnemers laten zich inspireren door de natuur en gaan kunstzinnig aan de slag met natuurlijke materialen en zwerfafval. Tijdens de workshop besteedt Mieke Siemons veel aandacht aan de waarneming.

Mieke Simons: ‘We tekenen met dat wat de natuur ons biedt: met stokken in het zand, houtskoolresten van een kampvuurtje en zachte stukjes steen afkomstig van de steenfabrieken, die hier vroeger langs de rivier stonden. Ook tekenen we met een stokje en inkt op nat papier. Het zwart vloeit uit en gaat zijn eigen weg, wat bijzondere resultaten oplevert. Je kunt sturen door het papier te bewegen of te blazen. We bespreken de schetsen rond lunchtijd en in de middagen maak je een abstracte tekening op een groot vel papier. Maak gebruik van wat je tijdens je experimenten hebt ontdekt. Er is aandacht voor vorm, com-positie en lijnvoering. We sluiten af met een werkbespreking.’

Op de tweede dag wordt begonnen met een korte wandeling om materialen te verzamelen. Met deze materialen ga je kleine kunstwerken maken. Voor de lunch worden de schetsen in de groep besproken en ‘s middags maken de cursisten een groot materiekunstwerk: een reliëf op een houten paneel of een ruimtelijk werk, dat achterblijft in de natuur. De workshop wordt afgesloten met een werkbespreking.

Zaterdag en zondag 11/12 augustus, van 10-16 uur. Docent Mieke Siemons. Kosten 195 euro inclusief materialen. Je neemt zelf een lunchpakket en drinken mee. Vergeet ook je fotocamera niet. Verzamelen is ‘s morgens langs de Lek. Je krijgt van de docente de juiste locatie door via sms. Aanmelden is via de website van KNOCKaRT.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk