Katern

Een treingek aan het woord

De Nieuwegeiner Ries ‘t Hart is de locomotief achter de website voor de TrainSimulator. Een jaar geleden besloot hij het ‘vliegen’ in te ruilen voor het ‘treinen’ en ging op zoek naar meer informatie op het Internet. Er bleek weinig in Nederland te zijn en van het een kwam het ander, dus begon hij met zijn website Cyberboss Trainstation. “Je kan het inmiddels wel een uit de hand gelopen hobby noemen,” verteld Ries ‘t Hart; “het forum is een van de eerste dingen die ik er op gezet heb samen met de mogelijkheid van een vragenuur elke avond. Want veel mensen wilde steun hebben in hun eigen taal en dat probeerde ik dan op te lossen voor ze en met succes.

In het afgelopen jaar is de website uitgegroeid tot een grote community, we hebben een paar maanden geleden een ontmoeting georganiseerd en kregen een rondleiding achter de schermen bij het Spoorwegmuseum in Utrecht.” Het forum, nieuws, reviews en tips worden onderhouden door vrijwilligers en is van Nieuwegein uitgegroeid naar een landelijk forum. De website is zeer actueel en heeft veel downloads van objecten en rollend materieel.

Er is een online shop met TrainSim add-ons en eigen cd-roms. “Leuk is dat je nieuwe contacten op doet, er zijn ook Nieuwegeiners of mensen uit de directe omgeving die langs komen bij ons om een cd op te halen en op die manier kwam er ook een contact tot stand met de HCC. We zijn nu bezig met samenwerken voor het oprichten van een TrainSim gebruikers groep, wat een hoop voordelen op kan leveren voor de leden”.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk