Een stadspas voor Nieuwegein

In navolging van diverse steden in het land, gaat Nieuwegein per 1 januari 2016 over tot de invoering van een eigen stadspas. Met deze stadspas kunnen inwoners met een laag inkomen met korting of gratis gebruik maken van voorzieningen op het gebied van sport en cultuur. Met de invoering van de stadspas komt de regionale U-pas voor Nieuwegein te vervallen.

De gemeente maakt de keuze voor een eigen stadspas omdat zo meer lokale voorzieningen kunnen worden aangeboden dan met een regionale pas. Uit onderzoek blijkt dat dit beter tegemoet komt aan de wensen van de Nieuwegeiners. Bovendien is het streven om de stadspas aan te bieden met zo weinig administratieve rompslomp.

Met het gratis verstrekken van de stadspas aan mensen met een laag inkomen wil Nieuwegein de deelname aan de maatschappij bevorderen. Wethouder armoedebeleid Martijn Stekelenburg: “Alle minima die bij ons geregistreerd staan, krijgen de pas. En iedereen met een inkomen tot 125% van het minimum loon kan zich bij ons melden. Na een inkomenstoets kunnen ook zij de pas gratis krijgen. We zullen dan tegelijkertijd kijken of zij voor nog meer regelingen in aanmerking komen.”

Een succesvolle pas is afhankelijk van het aanbod. Dat is niet in één keer volledig. Gestart wordt met aanbieders op het gebied van sport en cultuur. In een volgende fase wordt ook aan aanbieders op het gebied van welzijn en recreatie gevraagd of zij kortingen of acties aan de pashouders willen verstrekken. De gemeente hoopt dan ook dat steeds meer organisaties en inwoners geïnteresseerd raken in de stadspas.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren